Autor: Informer.rs

28.08.2023.

23:11

Foto: EPA

Sport

Nove muke Reala! Povredio se jedan od najboljih igrača

Skupo je Real Madrid koštala pobeda nad Seltom 25. avgusta. Favorizovani gosti su "na mišiće" uspeli da savladaju Seltu pogotkom Džuda Belingema u 81. minutu susreta.

Međutim,  nove glavobolje Karlu Anćelotiju zadala je povreda butnog mišića Vinisijusa Žuniora, koji je već u 18. minutu tražio izmenu.

Informer

Vinisijus Žunior u duelu sa fudbalerima Selte

Krilo Madriđana se požalilo na neprijatnost u butini nakon sprinta u 11. minutu. Povreda je ubrzo sanirana, noga bandažirana, a Vinisijus se vratio na teren. Nažalost, posle sedam minuta bilo je jasno da neće moći da nastavi pa je signalizirao treneru da mora da napusti igralište.

Podsećamo, ovo je već treći problem sa povredama igrača posle Tiba Kurtoe i Dijega Militaa, koji su sezonu završili kidanjem prednjih ukrštenih ligamenata kolena. Na sreću, povreda sjajnog Vinisijusa nije toliko teške prirode, ali će sa terena odsustvovati najmanje mesec dana, navode španski mediji.

Informer

Tibo Kurtoa propušta čitavu sezonu

Prema proceni lekara, izvrsni Brazilac bi na teren mogao da se vrati tek oko 8. oktobra i tadašnjeg meča sa Osasunom.

To znači da Anćeloti neće moći da računa na Vinisijusove usluge ni na samom početku Lige šampiona, pošto Real sazna rivale žrebom koji je na programu u četvrtak od 18 časova.