Autor: Informer.rs

29.08.2023.

23:09

Foto: EPA

Sport

Poznata još tri učesnika LŠ, Srbi iz PAO bez elite (VIDEO)

Ljubitelji fudbala u Srbiji verovatno su navijali večeras za Panatinaikos protiv Brage, ali popularni "zeleni" nisu uspeli da na svom terenu nadoknade poraz iz prvog meča. Ekipa koju predvodi srpski stručnjak Ivan Jovanović, a za nju nastupaju Filip Đuričić i Filip Mladenović, poražena je i na svom terenu od portugalske Brage, ovog puta sa 1:0. Podsetimo, prošle nedelje bilo je 2:1 za Bragu, koja je, ruku na srce, pokazala da je kvalitetniji rival.

Informer

Bragu je do pobede i grupne faze Lige šampiona odveo portugalski internacionalac Bruma, pogotkom u 83. minutu. Samo nekoliko trenutaka kasnije šansu da atinske "zelene" vrati u život imao je Filip Đuričić, ali nije je iskoristio i tako je prošao i poslednji voz Panatinaikosu da može da ostane u trci za elitu.

Informer

Ovaj poraz uticaće i na Crvenu zvezdu, ali u finansijskom smislu. Naime, da je Panatinaikos prošao dalje, Zvezda bi u trećem šeširu na žrebu napredovala za još jedno mesto, što znači da bi u kasi imala dodatnih nešto više od milion evra. Ipak, to se nije desilo, ali ne treba to da previše brine crveno-bele, koji će prekosutra saznati sa kim će biti u grupi.

Informer

Osim Brage, grupnu fazu Lige šampiona večeras su obezbedili Galatasaraj i Jang Bojs. Turci su na svom terenu prošli kroz pravu dramu, iako nije delovalo da će tako biti. Podsetimo, tim iz Istanbula je doneo prednost iz Norveške protiv Moldea od 3:2 i poveo je večeras na svom terenu pogotkom iskusnog Maura Ikardija. Molde je izjednačio na početku drugog dela meča preko Ejrika Heštada, a onda je norveškom timu poništen gol u 81. minutu zbog minimalnog ofsajda Vetona Beriše. Reagovao je VAR i Turci su zbog toga mogli da odahnu. Na kraju pobedu Galatasaraju doneo je Anhelino pogotkom u nadoknadi vremena, za konačnih 2:1.

Informer

Osim ova dva meča, večeras je odigran i duel Jang Bojs - Makabi Haifa. Tu, doduše, nije bilo nikakve drame, pošto su Švajcarci rutinski slavili sa 3:0, nakon što su je u prvom meču u Haifi bilo 0:0. Prednost šampionu Švajcarske doneo je Sedrik Iten, Abdulaj Sek dao je potom autogol, da bi trijumf pečatirao Filip Ugrinić.

Sutra veče dobićemo i poslednja tri učesnika Lige šampiona i to nakon revanš mečeva AEK - Antverpen, Kopenhagen - Rakov i PSV - Rendžers.