Autor: Informer.rs

30.08.2023.

17:26

Foto: FK Partizan

Sport

Danci oprezni: Pobeda ništa ne menja, znamo da će u Beogradu biti teško!

Teško je zamisliti scenario u kom Partizan uspeva da nadoknadi pet golova minusa iz Danske. Nordsjeland je na svom terenu deklasirao crno-bele prošlog četvrtka, ali u taboru danskog vicešampiona vlada oprez. Trener Johanes Hof Torup ističe da ništa nije gotovo i da opuštanja u Humskoj neće biti. 

- Važno je ne shvatimo olako revanš u Beogradu, prilično sam siguran da ga tako shvataju i igrači. Velika je konkurencija za mesto u startnoj postavi, jer svi žele da dosta igraju. Nisam uopšte nervozan uoči revanša u četvrtak - rekao je Hof Torup. 

Mladi danski stručnjak dodao je da je ekipu za sutrašnji okršaj protiv Partizana spremao kao i za svaki prethodni meč, te da ubedljiva pobeda nije garant za plasman u grupnu fazu Lige konferencija. 

- To što smo pobedili na prvom meču 5:0 ništa ne menja. Moramo revanš da odigramo kao što igrali prvo poluvreme u Bukureštu. Znamo da je teren u Beogradu težak za gostujuće timove. Bilo bi fantastično da igramo u grupnoj fazi LK. Međutim, prvo moramo da ostvarimo dobar rezultat u Srbiji - dodao je trener Nordsjelanda. 

Torup je za kraj poručio da će utakmica protiv Partizana biti još jedan test zrelosti za njegovu ekipu, ali i prilika da dodatno napreduju protiv neugodnog rivala. 

- Imamo visoke zahteve i zbog toga često sebe kritikujemo i kada pobeđujemo. Stalno se usavršavamo, a utakmica u četvrtak je sledeći korak napred u razvoju našeg tima. Sve utakmice moramo ozbiljno da shvatimo i ne može sebi da priuštimo da neke utakmice unapred izgubimo - podvukao je Hof Torup. 

Revanš meč na programu je u četvrtak od 21 čas na stadionu u Humskoj.