Autor: Informer.rs

31.08.2023.

17:09

Foto: EPA

Sport

Ništa od Partizana - Nastasić se vraća u Španiju!

Mimo svih očekivanja Matija Nastasić rastao se sa Majorkom pre nešto više od dva meseca. Španski klub nije iskoristio opciju iz ugovora da produži saradnju sa iskusnim štoperom zbog čega je Nastasić krenuo u potragu za novim angažmanom. 

Dugo vremena su se navijači Partizana nadali kako bi Nastasić po drugi put u karijeri mogao da obuče crno-beli dres. Pregovori su trajali neko vreme, ali je bilo jasno da od njegovog povratka u Humsku nema ništa. Sada je to i potvrđeno budući da se Nastasić posle samo dva meseca vraća u Majorku. 

Drugom mandatu u španskom klubu kumovale su brojne stvari - Nastasić nije uspeo da pronađe novi angažman, dok se štoper Majorke Antonio Hoze Railjo teže povredio. Španci su zbog toga morali da angažuju pojačanje u srcu odbrane, a izbor je pao na povremenog srpskog reprezentativca. 

Navodno, stručni štab je dugo vremena razmatrao opcije na tržištu. Pominjao se i Stefan Mitrović, ali je trener Havijer Agire nije želeo iskusnog srpskog štopera. Kako prenosi "Lazona10" izbor je pao na Nastasića pre svega zbog činjenice da će se brzo prilagoditi ekipi, kao i zbog liderske crte koju poseduje. 

Prethodne sezone Matija Nastasić odigrao je svega 14 utakmica u La Ligi. Povrede su mučile srpskog štopera, kao ouostalom i kroz čitavu karijeru, pa je samo na deset utakmica bio starter. Upisao je i jedan gol i to protiv Atletiko Madrida na stadionu "Vanda Metropolitano".