Autor: Informer.rs

31.08.2023.

22:58

Foto: EPA Images

Sport

Pevaj, Srbijo! Bolji smo u fudbalu od Hrvata! Najbolji u regionu!

O Hrvatima pričamo, o klubovima iz "Lijepe njihove" u evropskim takmičenjima.

Za njih smo, bre - Brazilci. Okej, nismo se nešto proslavili ovog leta, pucali su Partizan, TSC, Čuka i Vojvodina, ali... da se ne lažemo, čak tri kluba imaćemo u grupnoj fazi Lige šampiona, Lige Evrope i Ligi konferencija. 

Crvena zvezda će u najjačem takmičenju Starog kontinenta da se "rve" sa prvakom Evrope, silnim Mančester Sitijem sa sve Pepom Gvardiolom na klupi i superstarom Erlingom Holandom, tu su još nemački Lajpcig i stari znanci - Švajcarci. Ekipa Jang Bojsa koju su crveno-beli o`ladili pre četiri godine i plasirali se u Ligu šampiona.

TSC i Čukarički nastaviće takmičenje u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a rivale u grupnoj fazi dobiće sutra posle žreba u Monaku. 

A Hrvati - gde su Hrvati?! Dinamo je letos bombastično najavljivao Ligu šampiona, da bi na kraju ostao i bez Lige Evrope! 

"Modri" će u najslabije po rangu evropsko takmičenje. Sve je krenulo po zlu u Atini, kada su njihovi navijači osumnjičeni za ubistvo navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa.

Posle neviđenog skandala pod Akropoljem, dinamovci su ostali bez elite, u dvomeču sa ožalošćenim žuto - crnima ostali su praznih šaka, a onda ih je od fudbala odučila i Sparta iz Praga i umeste utehe zvane Liga Evrope završili su u Ligi konferencija.

Još crnje prošao je Hajduk. Splitski "bili" nisu stigli ni do poslednjeg stepenika Lige konferencija. Bez Evrope ih je ostavio naš Andrija Živković sa svojim PAOK-om, koji je u revanšu u Solunu, posle 0:0 na Poljudu rasturio hrvatski tim 3:0, a dva komada "uvalio" im je upravo srpski reprezentativac.

Osijek puki epizodista u kvalifikacijama, a Rijeka...

Turska Adana, petardirala je Osiječane u prvom meču 5:1, da bi u revanšu hrvatski klub pirovo pobedio 3:2 i rekao zbogom Evropi za ovu sezonu.

Rijeka, da... E pa, tim sa Rujevice je možda i najskuplje prodao kožu jer je u baražu za Ligu konferencija tek posle produžetaka ispao od francuskog Lila! 

Dakle, mi 3, Hrvati 1! 

Pevaj, Srbijo!