Autor: Informer.rs

07.09.2023.

08:28

Foto: EPAIMAGES

Sport

Došao je i taj dan! Srbi nastavljaju pohod na EURO!

Nacionalni timovi Srbije i Mađarske sastaju se večeras od 20:45 na stadionu "Rajko Mitić", a duel dočekuju sa po sedam bodova na vrhu tabele.

Posle tri odigrana meča "orlovi" dele prvo mesto u grupi G sa komšijama, a opšte je mišnjenje da izabranici Dragana Stojkovića imaju nikad lakši posao u kvalifikacijama za kontinentalnu smotru.

Informer

Naši fudbaleri bi već na polovini ciklusa mogli da obezbede kartu za Nemačku naredne godine, pošto na Evropsko prvenstvo idu po dve selekcije. Imajući u vidu da Bugarska ima samo dva boda iz četiri odigrana meča, a Srbija trijumf nad Crnom Gorom koja ima četiri boda, jasno je da bi večerašnji okršaj mogao mnogo toga da odluči.

Ipak, trebalo bi pobediti naredni meč kroz tri dana igramo u Viljnusu protiv poslednjeplasirane Litvanije koja ima samo bod, da bi mogli da budemo skroz bezbrižni.

Informer

Svakako otežavajuća okolnost za našu reprezentaciju biće odsustvo navijača usled kazne zbog incidenata u Podgorici u martu.  Lepa vest je da će na tribinama pravo prisustva imati deca do 14 godina, a njihova podrška sa tribina često je bila dodatna motivacija i vetar u leđa za igrače na terenu. Sjajna slika je obišla Evropu prošle godine u meču Lige nacija protiv Švedske, kada su mališani bili na visini zadatka.

Tada je oko 20.000 dece popunilo tribine najvećeg stadiona u Srbiji, noseći Piksijeve pulene ka pobedi i i kasnijem plasmanu u "A" diviziju tog takmičenja.

Treba istaći da su u sredu selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić najavili pobedu pred meč sa Mađarima.