Autor: Informer.rs

08.09.2023.

09:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Niko ne sme to da kaže Vlahoviću i Mitroviću! Rade neće da ćuti!

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Beogradu od selekcije Mađarske sa 2:1 u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

Nekadašnji fudbaler Atletika iz Madrida i Verdera, Rade Bogdanović, na sebi svojstven način komentarisao je loš rezultat našeg nacionalnog tima. 

- Kod rezultata 2:1 znalo se da će Italijan da zaključa... Izgledalo je kao da hoćemo, ne i da možemo, na momente je izgledalo da smo tim, ali jako tanko i mršavo za ekipu koja pretenduje da bude prva u grupi i da nastavi kontinuitet dobrih igara - poručio je Bogdanović.

Govoreći o Dušanu Vlahoviću i Aleksandru Mitroviću, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije naglasio je da oni ne mogu da igraju zajedno.

Informer

- Način igre, koncept koji mi hoćemo da igramo, a on je takav kakav je još od kvalifikacija, dosta je rizičan. Govorio sam i u prošlim emisijama da imamo dva centarfora koji nesporno imaju ozbiljan kvalitet, ali koji ne mogu da igraju zajedno. Mnogi će reći da mogu, da im se možda ne zamere i da ne bi ušli u diskusiju, ali glavom garantujem da njih dvojica ne mogu da igraju zajedno, ali ne zato što nemaju fudbalski kvalitet.

Informer

Bogdanović se posebno osvrnuo na rezervnog napadača Mađarske, Martina Adama, koji je ušao u drugom delu meča, da pomogne ekipi da "zatvori" meč.

- Kad je trener uveo Adama centarfora koji kao da je došao iz "Beton hale", najbolji strelac mađarskog prvenstva, koji ima moju kilažu, a ja imam 108 kilograma kad zažmurim na jedno oko... to mi je za čudo  - rekao je Bogdanović za Adama, koji je igrač Ulsan Hjundaija u Južnoj Koreji, a igrao je do prošle godine isključivo u Mađarskoj, za Vašaš, Kapošvar i Paks.