Autor: Informer.rs

09.09.2023.

21:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

Selektor Litvanije: Srbi upalili alarm zbog dve loše utakmice, sutra će biti najopasniji!

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sjajno su počele za reprezentaciju Srbije, a onda su Orlovi u prethodna dva kola uspeli sve da "pokvare". Remi sa Bugarima u Razgradu, a potom poraz od Mađarske u Beogradu saterali su četu Dragana Stojkovića uza zid pred gostovanje Litvaniji. 

Jasno je da Orlovi u Kaunasu moraju do pobede ukoliko žele na Evropsko prvenstvo, a toga je svestan i selektor Litvanije - Edgaras Jankauskas koji ističe da su alarmi u Srbiji upaljeni zbog dva loša rezultata. 

- Srbija je takav tim da ako ne pobedi u dve utakmice zaredom, odmah se pali alarm. Zato mislim da ćemo sutra veče videti najopasniju verziju srpskog tima u Kaunasu. Ove dve utakmice bez pobede su verovatno signal da nešto ne funkcioniše dobro u njihovom timu. Nemam dilemu da oni utakmicu sa nama vide kao šansu da se rehabilituju, da poprave situaciju. U drugom poluvremenu utakmice protiv Mađarske potpuno su dominirali, napadali su, samo im je nedostajalo malo sreće, još su pogodili i stativu - kaže selektor Litvanije. 

Pred novinarima u Kaunasu pojavio se i bivši fudbaler Voždovca - Justas Lasickas. Nema sumnje da u taboru Litvanije upravo on najbolje poznaje srpski sastav budući da je nekoliko sezona nastupao u Superligi. 

- Često smo igrali protiv Srbije u poslednje vreme, tako da je sve manje nepoznanica među nama. Proveo sam dobar deo karijere u toj zemlji, tako da mi je uvek zanimljivo da igram protiv Srbije. Prva utakmica u martu u Beogradu je pokazala da možemo da se nosimo s njima, tako da sličan meč očekujem i sada - dodao je Lasickas.