Autor: Informer.rs

09.09.2023.

19:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Stojkovićev raport iz Litvanije: Atmosfera je odlična, moramo da pokažemo reakciju!

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 u Kaunasu igra peti meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2024, a selektor Dragan Stojković očekuje da ekipa bude na visini zadatka, posle poraza na domaćem terenu od Mađarske (1:2).

- Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Što se, dakle, tiče atmosfera ona je na naivou koji je potreban i neophodan za ono što nas očekuje. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka - rekao je selektor Stojković na početku konferencije za medije.

Selektor je potvrdio da "orlovi" žele pobedu u Litvaniji.

- Biće nekih promena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, tim koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore. Ali šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna - ne ostavlja dilemu Stojković.

Interesovalo je prisutne medije da li je Piksi razgovarao sa prvim čovekom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem budući da su Hrabri sokolovi pre dva dana igrali protiv Litvanaca u Kanuasu. 

- Znate kako, najvažnije kad izgubite utakmicu, to je da pronađete lek, sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Da li sam se čuo sa Savićevićem? Da, čuli smo se, pričali smo o njihovom meču sa Litvanijom, našem sa Mađarskom i atmosferi koja će sutra biti na stadionu - zaključio je Stojković.