Autor: Informer.rs

13.09.2023.

08:48

Foto: printscreen

Sport

Detalji haosa u Rumuniji! Spiker nije smeo da kaže Srbija!

Rumunija ne priznaje lažnu državu Kovoso pa je odmah posle žreba bilo jasno da bi moglo da bude problema. Navijači Rumunije su tokom meča šestog kola kvalifikacija skandirali "Kosovo je Srbija", pa pokazali i transparent sa istom porukom, što je izazvalo reakciju fudbalera lažne države.

Demonstrativno su napustili teren, meč je prekinut, ali su na kraju ipak Rumuni slavili sa 2:0 posle pauze od 45 minuta.

Inače, Rumuni su i tokom intoniranja himne skandirali "Srbija, Srbija", pa "Kosovo je Srbija", potom razvili transparent, a igrači takozvanog Kosova su se u 22. minutu "pokupili" i napustili teren.  

Službeni spiker na stadionu pokušavao je da smiri navijače, ali kako prenose mediji nije smeo da izgovori "Srbija".

- Molim vas, prestanite skandirate ime naših komšija (Srbije) UEFA to neće da toleriše. Ovo je poslednje upozorenje! Ulažemo velike napore kako bi se utakmica nastavila. Ako nastavite da skandirate, utakmica će definitivno biti prekinuta - pokušao je spiker da smiri navijače nekoliko puta, ali ga nisu slušali. 

Utakmica je nastavljena nakon prekida od 45 minuta, ali je usledio novi indicent, sukob fudbalera dve ekipe, a sa tribina se opet čulo "Kosovo je Srbija". Posle meča rumunski specijalci su opkolili ultrase koji su navijali "Kosovo je Srbija". Inače, mediji u Rumuniji podsećaju da su tokom meča u Prištini navijači takozvanog Kosova bili neprijateljski nastrojeni prema gostima, zviždali su rumunskoj himni, pa su im sada oni vratili.