Autor: Informer.rs

15.09.2023.

12:29

Foto: printscreen

Sport

Zaboravili na Srbe! U 100 najboljih u istoriji Hrvat i Crnogorac!

Fudbaleri iz komšiluka su po svemu sudeći mnogo cenjeniji od srpskih. Na 100. mestu tabele koja može samo da laska igračima "najvažnije sporedne stvari na svetu", nalazi se najbolji rumunski fudbaler svih vremena George Hadži.

Nešto bolje plasiran je legendarni crnogorski ofanzivac i bivši as Crvene zvezde Dejan Savićević koji zauzima 79. poziciju. Proslavljeni Mađar Šandor Kočiš je na 70. mestu, dok je živa legenda Real Madrida, Hrvat Luka Modrić na visokom 19. mestu. 

Prvi je očekivano Lionel Mesi, a slede Kristijano Ronaldo, Pele, Maradona, Di Stefano, Ćavi, Johan Krojf, Ronaldo, Paolo Maldini, dok se u TOP 10 našao i  Franc Bekenbauer.

Najbolje plasirani golman na listi je Điđi Bufon, koji je na 15. mestu, a iza njega su Nemac Lotar Mateus i Argentinac Anhelo Di Marija na 17. poziciji.

Mnogi smatraju da se na ovoj listi mogao naći i bivši kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda, Nemanja Vidić,  pogotovo ako se zna da je Virdžil Van Dajk završio kao 65. ispred Gereta Bejla, Denisa Bergampa, Bobija Mura, Žorža Vee, Johana Neskensa, Dejvida Bekama, Stivena Džerarda, Franka Lamparda, Filipa Lama.