Autor: Informer.rs

17.09.2023.

18:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ćavi dobija još jedno papreno skupo pojačanje - Barsa nudi utočište Mančesterovom "pobunjeniku"!

Sinoć kada je Barselona "petardom" slavila protiv Betisa pisali smo o finansijskom kolapsu koji već godinama vlada u katalonskom velikanu. To ih, tokom prethodna dva prelazna roka nije sprečilo da dovede skupocena pojačanja, a sva je prilika da će takav trend nastaviti već na zimu. 

Naime, kako prenosi katalonski "Sport" Barselona je zainteresovana da u januaru angažuje Džejdona Sanča. Engleski reprezentativac posvađao se sa trenerom Mančester junajteda - Erikom Ten Hagom, pomirenja nema na horizontu pa je rastanak jedini logičan raspet događaja. 

Sančo je nedavno izbačen i iz prve ekipe, u narendom periodu treniraće sa omladincima zbog čega je i sam rešen da ode sa Old Traforda. Situaciju spremno prati Barselona i rešena je da u zimskom prelaznom roku angažuje mladog Engleza. Ipak, tu dolazimo do prvog i jedinog problema - novac. 

Engleski reprezentativac je pre dve godine iz Borusije Dortmund stigao u Mančester junajted u transferu teškom 85.000.000 evra. Vrednost mu je tokom mandata na Old Trafordu značajno opala, ali je jasno da ga Crveni đavoli neće pustiti ispod 50ak miliona obeštećenja. 

Džejdon Sančo je tokom prethodne dve godine odigrao 82 utakmice i postigao svega 12 golova. Imao je, od starta, problema sa disciplinom, povredama, a u jednom periodu je zbog psihičkih problema bio van sastava.