Autor: Informer.rs

19.09.2023.

13:09

Foto: EPAIMAGES

Sport

Njukasl zakasnio dva sata, preti mu kazna UEFA!

"Svrake" su se vratile u Ligu šampiona posle 20 godina, ali nije sve počelo sjajno. Naime, zbog loših vremenski prilika i oluje, ekspedicija Njukasla je put Milana krenula u 17 umesto u 14.30 časova, pa je trener kasnio na konferenciju za medije dva sata. Stigao je na stadion tek u 21 čas, a trebalo je da bude pred novinarima u 19 časova. 

Pravila UEFA su da konferencija za medije mora da se održi između 12 i 20 časova po lolaknom vremenu. Sve promene moraju ranije da se dogovore sa UEFA. Novinari su čekali Engleze na konferenciji, dok su oni u tom momentu još bili u avionu negde iznad Francuske.  Engleski mediji pišu da će zbog toga što im se ovo desilo prvi put verovatno izbeći ozbiljniju kaznu. 

Informer

Edi Hau, menadžer Njukasla, uveren je da pomenuta uvertira neće uticati na njegove fudbalere i destabilizovati ekipu za meč koji ih čeka sa Milanom.

- To je deo posla. Ne dešava se svaki dan, ali može da se dogodi. Imali smo problema sa vremenom. Malo smo kasnili, ali to nije velika stva - rekao je menadžer Njukasla. 

Poslednja utakmica Njukasla u Ligi šampiona bila je 2003. godine, tada je poražen od Barselone (2:0).  Meč sa Milanom u prvom kolu na programu je od 18.45.