Autor: Informer.rs

20.09.2023.

13:31

Foto: profimedia

Sport

Srna dirnuo svet: Naš golman je branio u LŠ nakon smrti brata!

U utorak je na programu bilo osam utakmica Lige šampiona, a Porto je na gostujućem terenu savladao Šahtjor sa 3:1 (3:1) i tako došao do prvog trijumfa u elitnom evropskom takmičenju.

Uprkos porazu, junak meča bio je golman ukrajinskog tima, Dmitro Riznik, koji je pokazao koliko voli svoju zemlju i klub čiji grb nosi.

- Naš golman je izgubio brata  ratu pre osam dana i branio je danas. Ovde smo da damo 90 minuta pozitivne emocije našim navijačima i ukrajinskom narodu i nije lako igrati ovakvu utakmicu - poručio je Darijo Srna, sportski direktor i legenda Šahtjora.

Portugalski tim je u meč prvog kola Lige šampiona svakako ušao kao blagi favorit, a tu ulogu je, mnogo lakše nego što se očekivalo i opravdao.Porto je poveo u osmom minutu preko Vanderson Galena. Nije mnogo prošlo, a domaći su uspeli da izjednače i to u 13. minutu preko Kevina Kelsija.

Informer

 

Izabranici Serža Konseisaa su u 15. minutu, opet preko Brazilca uspeli da povedu. Do kraja meča viđen je još jedan gol gostiju u 29. minutu, a postigao ga je Medi Taremi.

U drugom kolu Lige šampiona Porto će ugostiti Barselonu 4. oktobra od 21.00, dok će istog dana Šahtjor gostovati Antverpenu, ali od 18.45.