Autor: Informer.rs

20.09.2023.

16:34

Foto: EPA

Sport

Stanković: Čukarički je pobedio Zvezdu, bićemo oprezni!

Prvi susreti uoči grupe F, jedne od najkonkurentnijih u ovogodišnjem izdanju Lige Konferencija, počeće u 18.45, a koplja će ukrstiti Ferencvaroš Dejana Stankovića i ambiciozni Čukarički, dok će u isto vreme svoju ovogodišnju evropsku "avanturu" započeti Fiorentina protiv Genka.

Ekipa sa Banovog brda u susret sa mađarskim timom ulazi na krilima pobede protiv branioca titule u Superligi Srbije, Crvene zvezde od 2:1. Dobro upoznat sa tim rezultatom je i strateg domaćih, Dejan Stanković, koji upozorava da nema lošeg tima koji može da pobedi crveno-bele.

Informer

Dejan Stanković - poziva na oprez

Gledali smo utakmicu Čukaričkog protiv Zvezde, ekipa je igrala bez straha protiv mog bivšeg kluba, sa jasnim ciljem i planom. Čukarički je uz malo sreće, koja je veoma bitna u fudbalu, zasluženo pobedio Zvezdu i tako poslao jaku poruku i nama. Nisu bez šansi u ovoj izuzetno jakoj grupi, a da li mogu da iznenade i stignu do prolaza dalje zavisi isključivo od njih samih - hvalio je rivala Stanković.

Nekadašnji trener Sampdorije je zatim uporedio rad u okruženju koje zahteva osvajanje trofeja, naročito u domaćem prvenstvu, nakon što je sa italijanskom ekipom igrao "za živu glavu", to jest, borio se za opstanak u ligi.

Radio sam pre Sampdorije u Crvenoj zvezdi, znam kako je igrati za osvajanje titula i pehara i kako je kad si pod pritiskom, navikao sam na to. Radili smo dobro u prethodne dve nedelje, upoznao sam se i sa igračkim i sa ljudskim kvalitetima ekipe i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Ekipa je profesionalna i željna napredovanja- timskog i ličnog. Prezadovoljan sam igračkim kadrom koji imam na raspolaganju. Naš cilj je da se prođe grupa i da se dočeka proleće u Evropi, iako smo svesni da imamo veoma jake rivale - jasan je bio popularni Deki.

Informer

Dejan Stanković dok je predvodio Crvenu zvezdu

Za kraj, osvrnuo se i na uspeh celokupnog srpskog fudbala, pošto naša zemlja po prvi put ima predstavnika u sva tri evropska takmičenja - Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, TSC u Ligi Evrope i Čukarički u Ligi Konferencija.

Drago mi je što srpski fudbal ima tri kluba u grupama u evropskim takmičenjima i nadam se da će nastaviti da skupljaju bodove i da Srbija svake godine ima što više klubova u eliti - poručio je Stanković.