Autor: Informer.rs

20.09.2023.

21:06

Foto: EPAIMAGES

Sport

Navijači (ponovo) napravili haos u Marseju: Marselinjo dobio stravične pretnje i napustio klub!

Marselino je postao trener Olimpika 23. juna ove godine, a zamenio je Igora Tudora, koji je sa klubom iz Marseja osvojio prošle sezone treće mesto u francuskom prvenstvu. Početak nije obećavao budući je velikan sa Velodroma eliminisan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Iznerviralo je to navijače kluba koji su ekspresno udarili na trenera, upravo i igrače. Ipak, tačka pucanja bio je remi protiv Tuluza u prethodnom kolu. Najvatrenije pristalice kluba okupile su igrače ispod tribine, usledilo je "ribanje", a potom i pretnje sportskom sektoru kluba. 

-Vas četvorica i vaš niželigaški trener ćete videti šta će vas zadesiti ako ne napustite klub. Imate četiri utakmice da odete. Pakujte se, ne želimo više da vas vidimo. Ne testirajte naše strpljenje - poručio je uticajni vođa navijača Rašid Zerual.

Čelnici kluba su pre dva dana imali buran sastanak sa navijačima.

"Olimpik iz Marseja smatra da događaji od ponedeljka ne dozvoljavaju Marselinu i njegovom stručnom štabu da u najboljim mogućim uslovima obavljaju ulogu za koju su angažovani", saopštio je klub iz Marseja.

Olimpik se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli francuskog prvenstva sa devet bodova. Klub iz Marseja će sutra gostovati ekipi Ajaksa u prvom kolu Lige Evrope. Ekipu će predvoditi Žak Abardonado, a šuška se da je prvi kandidat za novog trenera klupska legenda - Žan Pjer Papen.