Autor: Informer.rs

20.09.2023.

22:32

Foto: fk čukarički

Sport

Čuka se ne plaši Mađara! Matić: Za ovakve mečeve se živi

Fudbaleri Čukaričkog u 1. kolu grupe F sutra veče gostuju Ferencvarošu (18.45, Arena premijum 1), na čijoj klupi sedi proslavljeni srpski as Dejan Stanković. Nema sumnje da Beograđane u Mađarskoj čeka izuzetno težak zadatak, ali šef stručnog štaba veruje da njegovi momci mogu da iznenade favorita.

- Istorijska utakmica za nas i to je ogroman motiv i igračima i meni. Za ovakve mečeve se živi. Protivnik je izuzetno jak, sa odličnim timom i kvalitenim pojedincima, ali i mi vidimo našu šansu. Igraćemo hrabro i odvažno, sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat. Prema rivalu imamo uvek respekt, ali ne i strah. Trijumf protiv Crvene zvezde može da bude model, ali svaki deul je drugačiji. Nema euforije, naprotiv, jeste važna pobeda protiv velikog kluba, ali to ne sme da nas zavara i zaustavi na putu ka našim ciljevima - rekao je Matić.

Strateg tima sa Banovog brda se potom osvrnuo na kadrovsku situaciju.

- Osim Ze Marija i Stefana Tomovića, svi su zdravi. Protiv Zvezde je bila velika potrošnja i moguće je da će biti nekoliko izmena u startnoj postavi u odnosu na taj meč. Mesec dana sam trener, imali smo gust raspored po mom dolasku Prvi mini-ciklus od 15 dana tokom reprezentativne pauze iskoristili smo za više zajedničkog rada - dodao je Matić.

Informer

Marko Docić veruje u "brđane"

Borba "brđana" na tri fronta ove jeseni nametnula je i pitanje ambicija u Evropi i na domaćoj sceni.

- Cilj u Ligi konferencija je da osvojimo što više bodova za klub i za srpski fudbal. Teško je reći da li možemo da budemo među prva dva tima, grupa je zaista jaka, ali mi ćemo ići od utakmice do utakmice i videćemo dokle možemo da doguramo. Kad je u pitanju Superliga, želimo da nastavimo niz izlazaka u Evropu, kao što je to već nekoliko godina unazad - poručio je Matić.

Kapiten Čukaričkog, Marko Docić, nema dilemu da je ekipa spremna da ispiše istoriju.

- Ovo je meč za uživanje i veliku borbu. Nema potrebe da sebi pravimo pritisak, njega smo imali proletos u prvenstvu jer smo znali koliko je bilo bitno da osvojimo mesto koje nam garantujemo evropsku jesen. Igramo protiv ekipe čiji nas trener dobro poznaje, kao i mi njega. Nadam se da ćemo pružiti partiju kao protiv Crvene zvezde, jer je ona sa Ferencvarošem slična po kvalitetu. Igraćemo hrabro, želimo da ostavimo dobar utisak - naglasio je Docić..