Autor: Informer.rs

21.09.2023.

22:36

Foto: Tanjug/AP

Sport

Mesi otkrio šok detalje: U Parizu su me krivili što sam šampion sveta!

Došao je Lionel Mesi u Francusku kako bi tamošnjem velikanu - Pariz Sen Žermenu doneo pehar Lige šampiona. U toj nameri, tokom dvogodišnjeg boravka na Parku prinčeva nije uspeo, te se ovog leta otisnuo put Floride i zadužio opremu Inter Majamija. 

Lionel Mesi je, za vreme epizode u Pariz Sen Žermenu, u dresu Argentine postao šampion sveta. Bio je to najveći uspeh u njegovoj karijeri i osvarenje sna, ali u Francuskoj nije dobio priznanje svog kluba što je žestoko zamerio čelnicima Svetaca. 

- Nije mi bilo u planu da odem u Pari Sen Žermen, ali se desilo. Uvek sam govorio da se stvari dešavaju sa razlogom. I sada smatram, koliko god da mi tamo nije bilo dobro, iz tog kluba sam postao prvak sveta. Pa, ako je to bila cena… Mi smo postali šampioni sveta, a oni, zemlja iz koje je klub u kojem se igrao – nije. I to je bila naša „krivica“. Zato sam bio jedini od svih fudbalera Argentine koji su postali prvaci sveta koji nije dobio priznanje od svog kluba - rekao je Lionel Mesi. 

Iako je do sada nekoliko puta najavio povlačenje iz reprezentacije, Mesi se uvek vraćao dresu Argentine. Nadaju se navijači da će tako biti i na Mundijalu 2026. godine koji se održava u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama. 

- Ne znam da li ću igrati. Ni ne razmišljam o tome, jer je to mnogo daleko. Trenutno mi je u fokusu da igram na Kupu Amerike. Šta će biti posle toga, zavisiće od toga kako ću se osećati. Ima još tri godine do narednog Mundijala - objasnio je Argentinac.