Autor: Informer.rs

21.09.2023.

20:45

Foto: EPA

Sport

Mađari prejaki! Čuka poražena na startu Lige konferencija (VIDEO)

Greške su skupo koštale "brđane" u Budimpešti u prvoj rundi Lige konferencija. Srpski superligaš pokušao je da se nadigrava sa mađarskim prvakom, čak je prvi i poveo u 26. minutu, ali su na kraju ipak presudili kvalitet i iskustvo.

Posle velike pobede nad Crvenom zvezdom u domaćem prvenstvu, najavio je trener Igor Matić, hrabru igru svog tima i to obećanje je donekle i ispunjeno. Svesno su gosti prepustili loptu i inicijativu ekipi koju sa klupe vodi naš proslavljeni as Dejan Stanković, čekajući priliku da zaprete iz kontranapada.

Informer

 

Ipak, prva ozbiljna opasnost po mladog Samurovića desila se već u petom minutu. Abu Fani je zatresao mrežu Beograđana, ali je taj pogodak ipak poništen zbog ofsajda, posle konsultacija sa VAR-om.

Usledio je period dobre igre Čukaričkog, a Đorđe Jovanović je bio glavna opasnost za domaćina. Prvi njegov pokušaj zaustavio je Dibuš, ali sredinom prvog poluvremena nije mogao ništa. Nekadašnji prvotimac Partizana iskoristio je pas Nikčevića i spretno pogodio sa nekih 12-13 metara.

Međutim, od tog momenta je snažni vezista imao mnogo problema, ali u defanzivi. U 32. minutu ga je spasio VAR, koji je poništio dosuđeni jedanaesterac, ali u 44. minutu nije bilo dileme, jer je Ivanović nepropisno startovao na Ovusua u prodoru. Precizan sa bele tačke bio je Varga.

Činilo se da je to sve kada je reč o prvom poluvremenu, ali... Pad koncentracije "brđana" u dubokoj nadoknadi vremena (45+7) umeo je da iskoristi upravo brzonogi Ovusu, a odličnim udarcem sa 15-ak metara iskosa s leve strane naterao je Samurovića da ponovo vadi loptu iz mreže.

Bilo je tada jasno da će se Čuka teško oporaviti od tog udarca, što se i potvrdilo u drugom poluvremenu, kada je Ferencvaroš potpuno dominirao. Sve dileme oko pobednika u 79. minutu rešio je srpski napadač Aleksandar Pešić, koji je na lep način iskoristio odbitak i pocepao mrežu gostiju.