Autor: Informer.rs

21.09.2023.

21:13

Foto: Tanjug/AP

Sport

Bez pobednika u Čukinoj grupi - Genk odoleo Fiorentini!

Nije uspeo Čukarički da odoli prekidima Ferencvaroša, a na Banovo brdo nakon poraza od popularnog Fradija stiže još loših vesti... Moraće Brđani ozbiljno da poprave taj segment igre ukoliko žele neki bod u grupnoj fazi Lige konferencija pošto su Genk i Fiorentina rezmirali u Belgiji, a sva četiri gola pala su nakon prekida - 2:2 (1:2). 

Vodio je sastav Vinćenca Italijana dva puta u Genku, ali to nije bilo dovoljno da odole Belgijancima koji su u poslednjim momentima meča preko Marka Mekenzija došli do boda u prvom meču grupne faze. 

Fiorentina je povela posle samo sedam minuta, sjajno je loptu, posle kornera, ubacio Kristijan Biragi, a Ranijeri se najbolje snašao na prvoj stativi i matirao Martena Vandervorta. 

Nije mnogo vremena trebalo Genku da izjednači pošto je Bilal El Kanus pronašao Andija Zećirija. Reprezentativac Švajcarske iskoristio je lošu reakciju Violine odbrane i poravnao rezultat. Ipak, do poluvremena je Fiorentina ponovo došla do vođstva. Još jednom je Birađi izveo korner, najviši u skoku bio je Milenković koji je spusio "loptu" Ranijeriju za 1:2. 

U narednom kolu Genk će gostovati Čukaričkom u Leskovcu, taj meč na programu je 5. oktobra, dok će Fiorentina ugostiti Ferencvaroš. 

Dželat Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencija, Nordsjeland poražen je na gostovanju Fenerbahčeu 3:1. Ajntraht je u Frankfurtu bio bolji od Aberdina - 2:1, PAOK je u Finskoj nadigrao HJK, a veliku pobedu upisala je Legija koja je bila bolja od Aston Vile - 3:2.