Autor: Informer.rs

21.09.2023.

21:25

Foto: EPAIMAGES

Sport

Čudo nad čudima u Mostaru - Zrinjski od 0:3 do 4:3 protiv AZ-a! (VIDEO)

Čudo nad čudima! U danima kada fudbal u Bosni i Hercegovini prolazi kroz katastrofalnu fazu, pre svega reprezentativni, izabranici Krunoslava Rendulića, makar na kratko, uspeli su da rasteraju crne oblake. Fudbaleri Zrinjskog su na "Stadionu pod Bijelim brijegom" nadoknadili, ne jedan, ne dva, već tri gola protiv AZ-a i upisali prvu pobedu u grupnoj fazi Lige konferencija - 4:3 (0:3). 

Mimo svih očekivanja klub iz Mostara stigao je do grupne faze na krilima dobrih rezultata u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Male šanse davane su Zrinjskom uoči meča sa AZ Alkmarom, a u prvom poluvremenu se videlo i zašto. Holanđani su u prvih 45 minuta postigli tri gola, sve je slutilo na debakl, a onda... Spektakl! 

Glavni "krivac" za slavlje u Mostaru je Zvonimir Kožulj. Iskusni vezista dobio je šansu na poluvremenu, a samo 100 sekundi bilo mu je potrebno da Zrinjski vrati u igru spektakularnim golom iz slobodnog udarca sa 30 metara! 

Usledila je velika šansa za Vangelisa Pavlidisa, ponovo je AZ uspostavio dominaciju, ali je sve to trajalo kratko. U 68. minutu Josip Ćorluka doveo je svoj sastav na gol zaostatka, a Hrvatović 100 sekundi kasnije poravnava rezultat. 

Osetili su fudbaleri Zrinjskoj "krv" napali pogubljene fudbalere AZ Alkmara, a Zvonimir Kožulj u 81. minutu donosi istorijsku, prvu, pobedu velikanu iz Mostara u grupnoj fazi evropskog takmičenja. 

Da su iznenađenja u grupi E moguća pokazala je i Legija koja je u Varšavi šokirala skupocenu Aston Vilu - 3:2!