Autor: Informer.rs

21.09.2023.

23:21

Foto: Tanjug/AP

Sport

Gaćinović i AEK srušili Brajton!

Veliki dan za grčki fudbal, nakon što je Panatinaikos u Atini savladao Viljareal, još veću senzaciju je na Ostrvu napravio tamošnji šampion - AEK. Žuto-crni su usred Brajtona savladali hit Premijer lige sa 3:2 (2:1), a pobedi je kumovao povremeni srpski reprezentativac Mijat Gaćinović. 

Vezista AEK-a bio je strelac drugog gola za svoju ekipu u finišu prvog poluvremena. Prethodno su Grci poveli u 11. minutu golom Đibrila Sidibea, ali je u međuvremenu izjednačio Žoao Pedro iz penala. 

Isti igrač je postigao i drugi gol za Brajton, ponovo "sa kreča", ali ništa večeras nije moglo da zaustavi raspoloženi AEK. Bili su Grci pod strahovitim pritiskom navale Galebova sve do 84. minuta kada je sevnula kontra, a pobedu gostima obezbedio Ponce nakon sjajne asistencije Eliasona. 

U istoj grupi, nešto istočnije - u Amsterdamu, Ajaks i Marsej igrali su bez pobednika - 3:3. Poveli su Kopljanici golovima Forbsa i Bergujsa već na startu meča, no, Francuzi su do poluvremena anulirali prednost rivala preko Klausa i Aubamejanga. U nastavku je Ajaks još jednom došao do vođstva, a bod gostima obezbedio je Aubamejang. 

Atalanta je na svom terenu bila bolja od Rakova golovima Šarla De Katelara i Edersona. Sparta je u Pragu nadigrala Aris sa 3:2, Sporting je slavio protiv Šturma u Gracu, dok je Rendžers na čuvenom "Ajbroksu" trijumfovao u duelu protiv Betisa.