Autor: Informer.rs

23.09.2023.

18:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda u Humskoj nema pobedu 7,5 godina! (VIDEO)

Crvena zvezda će u sredu igrati protiv fantastično raspoloženog i naoštrenog Partizana, a protiv sebe imaće i negativnu tradiciju!

Fudbaleri Partizana u sredu (19.00, Arena 1 premijum) u okviru 171. večitog derbija dočekuju najvećeg rivala, koji na stadionu u Humskoj nije slavio sedam i po godina!

Informer

Poslednji put crveno-beli su na stadionu Partizana zabeležili trijumf u 150. večitom derbiju, koji je odigran 27. septembra 2016. godine. Crno-beli su tada poveli preko Sedrika Gogue, a ekipa koju je tada predvodio Miodrag Božović do preokreta je došla pogocima Uga Vijeire i Luisa Ibanjeza.

Od tada, u Humskoj su do pobede pokušavali da dođu Boško Đurovski, Vladan Milojević, Dejan Stanković i Miloš Milojević, ali niko u tome nije uspeo. Ukupno - na deset utakmica! Videćemo da li će to poći za rukom Baraku Baharu.

Međutim, ako je ta tradicije negativna po Crvenu zvezdu, postoji i jedna koja nimalo ne prija crno-belima. Naime, Partizan nema pobedu protiv najvećeg rivala više od tri godine! Poslednji trijumf ekipa iz Humske ostvarila je u polufinalu Kupa 2020. godine, nakon onog čuvenog slaloma Umara Sadika. Tada je pogodio Bibars Natho za 1:0 i plasman u finale Kupa.

Od tada, prošlo je deset utakmica, u kojima crno-beli nisu uspevali da sruše najvećeg rivala. To za rukom nije polazilo Savu Miloševiću, Aleksandru Stanojeviću, Gordanu Petriću i Igoru Duljaju, koji će priliku za popravni imati za četiri dana.