Autor: Informer.rs

24.09.2023.

23:21

Foto: EPA Images

Sport

Atletiko razbio Real u madridskom derbiju!

Fudbaleri Atletiko Madrida ostvarili su večeras u 6. kolu Primere veliku pobedu nad Realom i tako mu naneli prvi poraz ove sezone. Ekipa Dijega Simeonea je na svom stadionu apsolutno nadigrala ljutog protivnika i ostvarila tek drugi trijumf nad "kraljevićima" u poslednjih 15 godina, kada je reč o okršajima u domaćem prvenstvu.

Ovaj 295. po redu popularni "Madrilenjo" u potpunosti su obeležila dvojica igrača domaćeg tima - Alvaro Morata i Antoan Grizman. Pritom, sva tri pogotka "jorgandžije" su postigle glavom.

Prvi je pao već u četvrtom minutu kada je španski napadač iskoristio asistenciju mladog Samuela Lina, pobegao iza leđa Alabi i onda rutinski nadmudrio golmana Arizabalagu.

Informer

Alvaro Morata

Samo 14 minuta kasnije već je bilo 2:0 za domaći tim. Ovog puta je u ulozi asistenta bio Saul. Centrirao je s leve strane, Grizman odlično skočio između Kamavinge i Garsije i sa desetak metara pogodio donji levi ugao.

Nadu Realu da možda može da izbegne poraz samo na kratko vratio je Toni Kros u 35. minutu. Odlično je iskusni Nemac iskoristio odbitak na ivici kaznenog prostora, zalomio Markosa Ljorenta, a potom po ko zna koji put potvrdio kako jak i precizan šut ima.

Informer

Antoan Grizman

Ipak, sve dileme već na startu drugog poluvremena rešio je Morata. Momak koji je u dva navrata proveo čak sedam godina na "Santjago Bernabeu" sada je bio dželat "kraljevića". akciju je počeo Grizman, nastavio Saul, ponovo hirurški precizno centrirao, a iskusni centarfor se samo poklonio.