26.09.2023.

10:21

Foto: Starsportphoto©

Sport

Informer saznaje: Definitivno se odlaže derbi, ovo je novi termin

Razlog je situacija na Kosovu i Metohiji, zbog kojeg je u Srbiji za sredu, 27. septembar, proglašen Dan žalosti.

Iako pravila nalažu da je moguće održavanje sportskih manifestacija u prilagođenim uslovima, ovom prilikom je odlučeno da najveća utakmica srpskog fudbala ne bude odigrana. 

Loša atmosfera oko derbija napravljena je još juče, kad je Crvena zvezda postavila ultimatum da neće igrati ako sudija bude Srđan Jovanović, kojeg je prethodno Sudijska organizacija FSS odredila za taj derbi. U svetlu tog događaja, na "Marakani" je za danas zakazana sednica Izvršnog odbora Zvzede, gde je trebalo da se dogovore šta će da rade i kako.

Informer

 

Međutim, na Kosovu i Metohiji je život izgubilo četvoro Srba i jedan albanski policajac. U južnoj srpskoj pokrajini proglašena je trodnevna žalost, a u Srbiji jedan dan, baš sutra. Po pravilima, utakmica bi mogla da bude odigrana, ali da počne minutom ćutanja.

Ipak, nikom nije do fudbala u momentu kad srpski narod gine.

- Uprkos pravilima, nikom nije do fudbala. Odloženo je celo kolo, jer ljudi strepe zbog situacije na Kosovu i Metohiji i nikom se ne dolazi na utakmicu. Uskoro će i zvanično biti potvrđeno da se u Srbiji fudbal sutra neće igrati - objasnio je naš izvor.

Novi termin biće zakazan naknadno, mada nije realno da bude pre novembr.

- Svi termini su popunjeni, jer je zgusnut raspored, a uz to Crvena zvezda igra i Ligu šampiona. Realno je da prvi slobodan termin bude u novembru. Tada će se igrati - zaključio je naš izvor.