Autor: Informer.rs

26.09.2023.

20:35

Foto: AP/Photo

Sport

Traže rešenje...Hrvat vadi kestenje iz vatre u Napoliju?

Igor Tudor je bio često pominjano ime ovoga leta, a najviše se u vezu dovodio sa preuzimanjem klupe Juventusa. Nakon što Masimilijano Alegri nije napustio kormilo tima Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, nekadašnji fudbaler i reprezentativac Hrvatske ostao je bez angažmana.

Informer

Dušan Vlahović i Masimilijano Alegri

Međutim, ako je verovati italijanskoj "Gazeti", bivši štoper Juventusa bi mogao biti novi trener branioca titule u Seriji A - Napolija. Svi su bili zatečeni kada je Lućano Spaleti, osvojivši šampionat, odlučio da napusti tim i preuzme nacionalni tim "azura". Među kandidatima za njegovo mesto pominje se, pored Tudora, bivši trener Čelsija Antonio Konte.

Informer

Antonio Konte glavna konkurencija Tudoru

Napoli je ove sezone, pod vođstvom Rudija Garsije, zauzeo tek sedmu poziciju na tabeli Serije A sa sedam bodova zaostatka za vodećim Interom.

Sezona je krenula dobro. Pali su Frozinone sa 3:1 i Sasuolo sa 2:0, ali onda je usledio poraz usred Napulja od Lacija 2:1. Umesto da se vrate na pravi kolosek, prošlogodišnji šampioni su remizirali u naredna dva susreta - Đenova 2:2 i Bolonja 0:0.

Informer

Igor Tudor kao rešenje

Borbu za očuvanje fotelje, Garsija će imati već u sredu kada njegovi fudbaleri igraju meč na domaćem terenu protiv Udinezea, a tamošnji mediji će pomno pratiti ishod te utakmice jer smatraju da bi eventualni loš rezultat na njoj mogao razrešiti francuskog trenera dužnosti.