Autor: Informer.rs

26.09.2023.

23:38

Foto: Tanjug/AP

Sport

Srbi odoleli šampionu! Barselona se saplela protiv Rajkovića i Nastasića

Uspela je Barselona za vikend da se "izvuče" u duelu protiv Selte, ali večeras za četu Ćavija Ernandeza nije bilo spasa. Aktuelni šampion Španije kiksnuo je na gostovanju Majorci, a golom rezerviste Fermina Lopeza jedva izbegao poraz - 2:2 (2:1). 

Povela je Majorka golom Vedata Murićija u osmom minutu da bi u 41. Rafinja poravnao rezultat. Ipak, domaći sastav je u sudijskon nadoknadi preko Pretsa uspeo da dođe do novog vođstva i na odmor ode sa golom prednosti. 

Morao je Ćavi da rotira u drugom poluvremenu, na teren poslao tešku artiljeriju, ali dao šansu mladim snagama. Najbolje se pokazala odluka da u igru uvede Fermina Lopeza, momka koji je do letos igrao treći rang fudbala. Mladi Španac je u 75. minutu posle asistencije Rafinje matirao srpskog golmana Predraga Rajkovića i doneo bod Kataloncima. 

Informer

 

U dresu Majorke, pored pomenutog Rajkovića, čitav meč odigrao je još jedan srpski reprezentativac - Matija Nastasić. 

Ranije danas Sevilja je na svom terenu deklasirala Almeriju sa 5:1 (3:0). Andalužani su već u osmom minutu vodili sa 2:0 golovima En Nesirija i Lukebakija, a do odlaska na odmor u strelce se upisao i bivši fudbaler Milana - Suso. 

Tek što je počeo drugi deo igre Erik Lamela je povećao na 4:0, da bi Luis Suarez iz penala umanjio prednost Sevilje u 71. minutu. Tačku na meč i konačan rezultat postavio je Kike Salas u drugom minutu sudijske nadoknade.