Autor: Informer.rs

27.09.2023.

06:40

Foto: profimedia

Sport

Ševčenko imenovan za novog savetnika Volodimira Zelenskog!

Od start oružanog sukoba u Ukrajini Andrej Ševčenko bio je jedan od glavnih tamošnjih državnika koji su se borili za slobodu svog naroda. Danas je, legendarni fudbaler, dobio novu funkciju pošto je imenovan za slobodnog savetnika predsednika Ukrajine - Volodimira Zelenskog. 

Brojni ukrajinski mediji danas su pisali o tome, a onda je čitava vest objavljena na sajtu kancelarije predsednika države. Još uvek, kako navode Ukrajinci, nije poznato kakva je funkcija namenje Andreju Ševčenku, ali je izvesno da će biti jedan od najbližih ljudi u timu ukrajinskog predsednika. 

Tokom svoje bogate karijere Andrej Ševčenko nastupao je za Dinamo Kijev, Milan i Čelsi. U dresu Rosonera osvojio je Ligu šampiona 2003. godine, a sezonu kasnije bio kandidat za osvajača Zlatne lopte. Nakon igračke karijere Ševčenko je uplovio u trenerske vode. 

Sa reprezentacijom Ukrajine izborio je četvrtfinale Evropskog prvenstva 2020. godine nakon čega je imao kratku "epizodu" na klupi Đenove. Ševčenko se, nakon što je rat u Ukrajini počeo, na kratko oprostio od posla kako bi bio uz predsednika Volodimira Zelenskog. 

Slavni ukrajinski fudbaler prethodno je bio ambasador fondacije "United24" čija je primarna funckija bila pomoć žrtvama rata u Ukrajini.