Autor: Informer.rs

27.09.2023.

12:27

Foto: EPAIMAGES

Sport

Strašan skandal drma Hrvatsku! Fudbaler uhapšen zbog ubistva Grka

Fudbaleri Libertasa iz Novske doživeli su debakl u hrvatskom Kupu, poraženi su od Rijeke sa ubedljivih 9:0. Tokom  meča domaći navijači skandirali su ime Leonarda Jagatića.

Mnogi su pomislili da se radi o navijaču Libertasa, ali kako prenosi hrvatski portal Index.hr reč je o 23-godišnjem kapitenu FK Libertas iz Novske, koji je u grčkom zatvoru, među uhapšenima za ubistvo navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa. 

Informer

Mihalis je nastradao tokom napada "bed blu bojsa" na navijače AEK-a, ispred "Opap Arene" u Novoj Filadelfiji u Atini, noć uoči meča koji je trebalo da odigraju Dinamo i AEK. Navijač je zadobio smrtonosni ubod nožem, koji mu je presekao arteriju, a preminuo je na putu do bolnice.  Navijači Dinama koji su učestvovali u incidentu su u zatvoru skoro dva meseca, a policija i dalje traga ko je Kacurisu naneo smrtonosni ubod nožem. Tada je uhapšeno i nekoliko Grka, za koje je naknadno potvrđeno da je radi o navijačima Panatinaikosa.

Informer

Kamere su čak zabeležile poslednje trenutke života 29-godišnjeg navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa. Njega su nasmrt pretukli i izboli huligani Dinama iz Zagreba. Na snimku se može videti Kacuris koji je nosio plavu majicu i pokušavao da pobegne, ali ga je jedan navijač stigao i udario palicom, a potom i ubo.