Autor: Informer.rs

27.09.2023.

21:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

Đirona živi san, pobeda u Viljarealu za prvo mesto na tabeli!

Kada je sezona počela malo ko je mogao da očekuje kako će izgledati tabela španske Primere nakon sedam odigranih kola. Baš zbog toga fudbal i jeste magična igra... 

Fudbaleri Đirone upisali su večeras šesti uzastopni trijumf pošto su na teškom gostovanju Viljarealu slavili nakon preokreta sa 2:1 (0:0) i tako preuzeli prvo mesto na tabeli. 

Viljareal je novim porazom nastavio svoje ovosezonsko posrtanje, a početak drugog poluvremena slutio je na bolje dane. Dani Pareho je u 49. minutu doneo vođstvo Žutoj Podmornici, ipak, to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. 

Andrej Dovbik je posle samo šest minuta poravnao rezultat, da bi bivši štoper Mančester sitija i Barselone - Erik Garsija u 61. minutu postavio konačan rezultat.

Poraz u gradskom derbiju od Atletiko Madrida uspeo je da razbudi izabranike Karla Anćelotija. Real Madrid je večeras pred svojim navijačima, bez puno muke, savladao Las Palmas u okviru sedmog kola španske Primere - 2:0 (1:0). 

Informer

 

Ponovo Blankosi nisu briljirali, ali su igrali taman koliko je bilo potrebno za pobedu bez mnogo muke. Viđen je po jedan gol u oba poluvremena, a niz dobrih igara, mimo svih očekivanja, nastavio je iskusni španski napadač - Hoselu. Bivši golgeter Espanjola bio je strelac u 54. minutu posle asistencije Rodriga, a prednost Realu u finišu prvog dela igre doneo je Braim Dijaz. 

Senku na pobedu Reala bacila je povreda Davida Alabe koji je već u prvom poluvremenu morao van igre. 

U trećem meču današnjeg programa između Atletik Bilbaa i Hetafea pobednika nije bilo - 2:2 (1:0). Ključan detalj dogodio se u finišu prvog poluvremena kada je domaćin ostao sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Ojan Sanset. 

Znao je to Hetafe da iskoristi i već na startu drugog poluvremena poravna rezulta preko Alvareza. Poveo je Bilbao još jednom golom Injakija Vilijamsa, ali je bod gostima iz predrgađa Madrida obezbedio Latas u 83. minutu.