Autor: Informer.rs

27.09.2023.

23:32

Foto: printscreen Twitter

Sport

Navijači u Grčkoj i Crnoj Gori odali počast ubijenim Srbima!

Ubistva Srba na Kosovu i Metohiji, zbog kojih je u našoj državi proglašen Dan žalosti, pogodili su i fudbalske navijače u ostalim zemljama. Posle emotivne poruke iz Moskve, večeras su počast nastradalima odali i simpatizeri Olimpijakosa i Budućnosti iz Podgorice.

Fanovi grčkog velikana, koji su inače u bratskim odnosima sa navijačima Crvene zvezde, istakli su dva transparenta tokom utakmice protiv Arisa u domaćem prvenstvu. Na jednom je pisalo "Slava Stefanu i svim srpskim palim herojima", a na drugom "Kosovo je Srbija", što su tokom utakmice sa tribina često i skandirali.

S druge strane, na stadionu "Pod Goricom", tokom meča 10. kola Prve lige protiv Mladosti, popularni "varvari" su uz imena ubijenih Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića i Stefana Nedeljkovića razvili i transparent "Slava herojima".

Takođe, večeras je u Hramu Svetog Save u Beogradu održan pomen nastradalim Srbima na KiM, a istaknute su i poruke "Zvečan je večan" i "Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli". Pomen je služio vladika Stefan sa sveštenstvom Hrama.

Informer

 

Prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi, koji su u tišini palili sveće, a među okupljenima su bile i navijačke grupe Crvene zvezde, Partizana, Rada, Zemuna, OFK Beograda...

Popularne "delije" su se potom oglasile saopštenjem, u kojem su se posebno zahvalili najvećim rivalima - "grobarima".

"Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu, naročito navijačima drugih klubova koji su pokazali da postoje stvari mnogo značajnije od naše klupske pripadnosti. Hvala navijačima OFK Beograda, Zemuna, Voždovca, ali posebno hvala navijačima Partizana, jersu u ogromnom broju došli na pomen. Umesto na ulici i na tribinama jedni naspram drugih, danas smo stajali u Hramu jedni pored drugih. Pokazana je visoka svest i ljudskost, koja neka bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa", poručile su "delije".