Autor: Informer.rs

28.09.2023.

08:18

Foto: EPAIMAGES

Sport

Zvezdo, ovako moraš! Srbin srušio Jang bojs pred meč u Beogradu!

Talentovani švajcarski fudbaler srpskog porekla Mihailo Stevanović bio je strelac za pobedu svog tima u 8. kolu švajcarske Superlige. On je u 75. minutu zatresao mrežu za tri boda koja su njegovom timu omogućila da na tabeli pretekne Jang bojs i "ukrade" drugo mesto u plasmanu.

Stevanoviću je ovo bio debitantski gol u dresu novog kluba, ali i prvi u elitnom rangu švajcarskog fudbala, pošto je tokom leta stigao iz Bazela. U Sent Galenu šansu dobija povremeno, pa je na četiri ligaška meča dobio ukupno 40 minuta. Protiv Jang bojsa odigrao je pola sata i postigao gol. Inače, gosti su poveli golom Mešaka Elije u 69. minutu, ali samo tri minuta kasnije Fabijan Šubert je poravnao rezultat, a u 75. momak poreklom iz Srbije srušio je Zvezdinog rivala. 

Posle ovog meča Sent Galen je drugi sa 15 bodova, dok Jang Bojs ima jedan manje na trećem mestu, ali i utakmicom manje. Prvi je Cirih sa 16 poena.

Informer

Nema sumnje da će Crvena zvezda  detaljno analizirati poemnuti meč kako bi pronašla slabe tačke švajcarskog tima, narednog evropskog protivnika. Pre tog okršaja Zvezdu čeka utakmica protiv Radničkog iz Niša u subotu od 18:05, dok će  Jang bojs gostovati Grashopersu pre dolaska u Beograd. 

Meč Crvene zvezde i Jang bojsa, jedan od ključnih u borbi za evropsko proleće, igraće se 4. oktobra od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić". Crveno-beli su u prvoj utakmici u eliti poraženi od Mančester sitija (3:1), koji je elminisan iz Liga kupaFudbaleri Njukasla pobedili su ekipu Pepa Gvardiole u meču treće runde 1:0 (0:0). Jedini gol, u meču koji su oba tima odigrali sa dosta "rezervi", postigao je Aleksandar Isak u 53. minutu.