28.09.2023.

10:35

Foto: EPA Images

Sport

Gvardiola se pravda: Nismo ni želeli trofej Liga kupa

Oni su poraženji na gostovanju Njukaslu (1:0), a nakon utakmice, Španac nije mnogo kukao. Štaviše, kao u onoj čuvenoj basni, kad je lisica za grožđe koje joj je bilo previše visoko, rekla da je sigurno kiselo, tako je i on rekao da njih taj trofej zapravo nije ni zanimao.

- Mislite da su cilj bila četiri pehara? Iskreno, zaista nisu. Bili bismo i više nego zadovoljni sa triplom krunom. Naša očekivanja su velika, ali ne toliko velika da ne bismo bili zadovoljni sa tri titule - rekao je Gvardiola.

Informer

 

"Građani" su godinama gradili sitem, ulagali mnogo novca, a sve je došlo na naplatu prošle sezone, kada su osvojili Ligu šampiona, Premijer ligu i FA Kup. Slole za najbolju ekipu na planeti, pa ista očekivanja imaju i od sezone pred nama. Učešće u elitnom takmičenju počeli su pobedom kod kuće nad Crvenom zvezdom (3:1), a svetkse kladionice stavljaju ih za prve favorite za osvajanje pehara.

Svetsan je Gvardiola velikog broja utakmica koje su pred njegovim timom, pa je želeo da odmori neke od ključnih igrača. Čak i kad je shvatio da mu pobeda izmiče, nije želeo da uvede Holanda.

- Mislim da su Voker i Holand odigrali već puno minuta ove sezone, a pred nama je još mnogo utakmica. Palo mi je na pamet da uvedem Holanda u poslednjih deset ili 15 minuta, ali sam odlučio da to ne uradim - istakao je katalonski stručnjak.