28.09.2023.

13:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Smenjen Dejan Filipović, evo ko ga je nasledio!

Kao što je Informer najavio, on je pod pritiskom mnogih klubova koji su se žalili na suđenje sklonjen sa funkcije, a njegov naslednik biće Dejan Santrač.

Smenu je prva tražila Crvena zvezda još ranije, a sve je kulminiralo u ponedeljak, kada je određeno da predstojeći večiti derbi sudi arbitar Srđan Jovanović. Crveno-beli su tada izašli sa ultimatumom da neće izaći na utakmicu, ukoliko Jovanović bude delio pravdu. U međuvremenu, derbi je odložen zbog Dana žalosti, a u Savezu je zakazana Sednica odbora za hitna pitanja. Glavna tačka dnevnog reda bila je smena Filipovića. Sednica je prvobitno bila zakazana za petak, ali je naknadno pomerena za danas.

Informer

 

Pre samo tri dana u izjavi za Informer, Filipović je rekao da se ne plaši pritisaka i da ga ne brine šta će biti. 

- Ovaj posao je specifičan, jer nosi mnoge vrste pritisaka sa sobom. Ne plašim se šta će biti. Radim svoj posao najbolje što mogu - rekao je tada Filipović. 

Klubovi su sad zadovoljni, mada pojedinima, na čelu sa Crvenom zvezdom i dalje smeta obitavanje Jovana Šurbtovića na poziciji generalnog sekretara FSS-a. Filipović je bio blizak sa njim, tako da je ovo posredno udar i na Šurbatovića.