Autor: Informer.rs

28.09.2023.

17:51

Foto: EPAIMAGES

Sport

Sramota - Barselona mora na sud zbog optužbi za davanje mita!

Kao da nije bilo dovoljno problema oko finansija, a nova uprava Barselone suočava se sa novom krizom. Nakon duge istrage španskih vlasti, protiv katalonskog kluba i dvojice bivših predsednika - Đozepa Marije Bartomeua i Sandra Rosela podignuta je podignuta optužnica zbog davanja mita! 

Tamošnji sudija Hoakin Agire pokrenuo je proces protiv Barselone, a kako prenose španski mediji Katalonci su optuženi za davanje mita potpredsedniku Sudijske komisije Hosea Mariji Enrikezu Negreiru i njegovom sinu Havijeru Enrikezu Neigreiru.

Navodno, Barselona je tokom saradnje sa tandemom unutar Fudbalskog saveza Španije isplatila čak 7.500.000 evra. Čitava priča trajala je čak 17 godina, a pred sudom biće isiptivano da li se radi o "sistemskoj korupciji" koja će povući teže sankcije. 

Barselona se od optužbi od starta branila tvrdnjama da je Negreira novac dobijao kako bi on dostavljao izveštaje o niželigaškim utakmicama, ali i kao savetnik igračima kako da se ophode prema sudijama. 

Da stvar bude gora, protiv Barselone se uporedo vodi još jedan postupak. Naime, bivši direktori Albert Soler i Oskar Garau terete se za prevaru u sportu, odnosno, falsifikovanje dokumenata...