Autor: Informer.rs

28.09.2023.

23:26

Foto: AP PHOTO

Sport

Ristiću samo bod protiv Alavesa, Atletiko ponovo slavio

Nikako se ne da klubu iz Viga da kod kuće prekine seriju slabih rezultata i konačno ostvari trijumf. Nisu to izabranici Rafe Beniteza uspeli ni večeras u 7. kolu Primere, ali makar nisu poraženi, već su upisali bod i to sa igračem manje protiv Alavesa.

Svih 90 i kusur minuta za Seltu je odigrao srpski fudbaler Mihailo Ristić (27), koji je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka došao iz Benfike. S druge strane, u taboru Baskijaca standardan je u poslednjoj liniji bio naš internacionalac Aleksandar Sedlar (31).

Domaćin je došao u vođstvo u 35. minutu i to zahvaljujući autogolu Marina. U 68. minutu je zbog dva žuta kartona isključen vezista De la Tore, što je znatno pomoglo gostima da samo pet minuta kasnije preko Samua izjednače i obezbede remi.

Informer

 

Isti rezultat bio je i na okršaju između Granade i Betisa - 1:1 (0:0). Zeleno-beli su poveli preko Dijaoa u 51, da bi Boje u 67. minutu vratio egal. U malom derbiju Andaluzije šansu je u domaćoj ekipi dobio i nekadašnji vezista Crvene zvezde, Njegoš Petrović, koji je na teren ušao u 73. minutu.

Na kraju, posle velike pobede u madridskom derbiju nad Realom minulog vikenda, uspeo je Atletiko da slavi i u gostima protiv Osasune - 0:2 (0:1). Strelci za "jorgandžije" bili su Antoan Grizman u 20. i Rodrigo Rikelme u 81. minutu.