Autor: Informer.rs

30.09.2023.

13:06

Foto: profimedia

Sport

Direktor Juventusa otkrio - evo zašto je propao Vlahovićev transfer u Čelsi!

Bio je Dušan Vlahović ovog leta na izlaznim vratima Juventusa. Za srpskog napadača otimali su se brojni evropski klubovi, između ostalog i Čelsi. Plavci su tokom čitavog leta tražili napadača, odnosno, jurili Dušana Vlahovića, ali ga na kraju nisu dojurili. 

Čelsi je bio spreman da Juventusu prosledi Romelua Lukakua i doplati za transfer Vlahovića. Ipak, prva ponuda nije zadovoljila apetite uprave Stare dame, a kako javlja "La Republika" Juventus je bio spreman da drugu odmah prihvati.

- U Avgustu smo dobili ponudu iz Čelsija za Dušana Vlahovića, ali finansijski deo nije bio poznat. Da budem iskren, prihvatili bi razmenu, uz doplatu. Čelsi nikada nije poslao pojačanu ponudu, zbog toga je transfer propao - rekao je direktor Juventusa, Kristijano Đuntoli. 

"La Republika" ističe da je JUventus želeo Lukakua, ali i 40.000.000 evra obeštećenja, dok italijanski mediji ne prenose koliko je ponuda Čelsija iznosila. U međuvremenu transfer je propao, Vlahović ostao u Torinu i na startu nove sezone rešeta. 

Ipak, situacija se u poslednja dva kola promenila nakon što se, navodno, sukobio sa trenerom Masimilijanom Alegrijem. Zbog toga je propustio utakmicu protiv Sasuola u Ređo Emiliji.