30.09.2023.

20:46

Foto: EPA Images

Sport

Upozorenje za Zvezdu: Lajpcig dao dva gola Bajernu

Lajpcig prokockao ozbiljnu prednost i uzeo samo bod protiv Bajerna. Fudbaleri Lajpciga odigrali su kod kuće nerešeno sa Bajernom 2:2 (2:0), iako su do 57. minuta imali dva gola prednosti u odnosu na favorizovanog rivala. Izabranici Marka Rozea poveli su u 20. minutu golom Luisa Opende, da bi šest minuta kasnije pogotkom Kastela Lukebe duplirali prednost. 

Bio je to šok na sve na stadionu, a posebno za ekipu Bajerna, sastavljenu od skupih zvezda, koje nisu imale odogovor na ovakvu igru. Na 1:0 smanjio je Hari Kejn sa bele tačke u 57. minutu, da bi izjednačenje doneo Leroj Sane u 70. minutu. Sve oči su bile uprte u četu Tomasa Tuhela, na koju je kvota bila 1,75 i konstantno je padala, jer se očekivalo da dobiju, dok je na domaćina bila 4,00. 

Informer

 

Uprkos psihološkoj prednosti gostiju u drugom poluvremenu, nije se dao Lajpcig i uspeo je nekako da sačuva makar bod. 

Nemamo dilemu da će iz tabora Crvene zvezde vratiti ovu utakmicu i pažljivo je odgledati, jer će crveno-beli odmeriti dva puta snage sa Lajpcigom u grupi G u Ligi šampiona. Uzimajući u obzir da su izabranici Baraka Bahara večeras jedva uspeli da pobede niški Radnički, svesni su da će im trebati sva sreća ovog sveta da se kvalitetno suprostave ekipi iz Bundeslige. Istina, ima još vremena, pošto će prvi susret biti u Nemačkoj 25. oktobra, a naredni 7. novembra u Beogradu. Možda će do tada tim Crvene zvezde, satkan od za ovdašnje standarde skupih igrača, uspeti da se uigra. Jer nisu Hvang, Kraso i ekipa dovedeni da haraju livadama Srbije, nego upravo protiv timova iz Lige šampiona.