Autor: Informer.rs

01.10.2023.

22:38

Foto: Shutterstock/EPA

Sport

Zablistali pred Piksijem! Srbi sjajni u grčkom derbiju! (VIDEO)

Ponovo su Srbi bili u glavnim ulogama u grčkoj Superligi i to su zablistali dok ih je uživo s tribina gledao selektor Dragan Stojković Piksi u društvu supruge Snežane!

Derbi 7. kola odigran je večeras u Atini, gde je ekipa koju sa klupe vodi naš stručnjak Ivan Jovanović podelili bodove sa gostima iz Soluna!

Informer

 

U startnoj postavi Panatinaikosa našao se iskusni vezista Filip Đuričić (zamenjen u 70. minutu), dok je levi bek Filip Mladenović (32) šansu dobio u samom finišu utakmice, tačnije od 82. minuta, što se ispostavilo kao pravi potez.

S druge strane, krilni ofanzivac Andrija Živković (27) bio je u prvih 11 PAOK-a, a njegov prezimenjak i golman Živko ceo meč je presedeo na klupi za rezerve.

Crno-beli su došli u vođstvo u 19. minutu preko Tomasa, ali je aktuelni vicešampion izjednačio nakon pola sata igre zahvaljujući Palasiosu.

E, onda su u drugom poluvremenu srpski reprezentativci stupili na scenu. Prvo je Živković u 58. minutu iskoristio proigravanje Tajsona i iskosa s leve strane poslao "kiflu" u suprotan ugao golmana Brinjolija. To je ukupno sedmi pogodak nekadašnjeg prvotimca Partizana ove sezone na 14 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Kako je duel u Atini odmicao činilo se da će sva tri boda otići na "Tumbu". Međutim, nisu se "zeleni" predavali, počeo je šesti minut nadoknade vremena kada je Mladenović fenomenalno centrirao s leve strane. Bivši član Crvene zvezde bukvalno je pogodio u glavu Jermejeva, koji je sa ivice peterca savladao Kotarskog za veliku radost domaćih igrača i navijača.