Autor: Informer.rs

02.10.2023.

10:39

Foto: printscreen/youtube fss

Sport

Kapa dole, Srbin odbio da igra protiv lažne države! "Kosovo je deo Srbije i uvek će biti"

Roksić je posle prvog dana takmičenja imao savršen skor, pet utakmica i pet pobeda, ali nakon toga nije želeo da igra protiv predstavnika tzv. Kosova. Izgubio je šansu da ode na završni turnir u Rijad, ali je pokazao da mu je Srbija ispred novca i takmičenja. Kapa dole! 

"Posle dugo razmišljanja odlučio sam da ne igram. Niko nikada nije igrao ovakvu utakmicu, pa ne bih da ja budem prvi. Ostao sam bez direktnog plasmana u Rijad, šta je tu je. Rekao bih još svašta, ali je bolje ćutati", napisao je na društvenim mrežama.

Kosovo je deo Srbije i uvek će biti, poručio je Roksić.

"Posle dve godine tokom kojih sam uvek bio deo svih takmičenja u Evropi, nisam uspeo u tome. U takmičenjima koje organizuje E-sport u Evropi stavili su me u istu grupu sa takozvanim Kosovom. Kosovo je deo Srbije i uvek će biti. Prvog dana sam bio savršen i imao sam skor 5-0, a onda... Drugog dana takmičenja sam bio nervozan, trebalo je da odigram još dva meča da odem direktno u Rijad. Ceo dan sam razmišljao šta da radim protiv takozvanog Kosova i pre toga sam izgubio protiv Mađarske. Nisam igrao, nije bilo koncentracije, ničega. Predao sam meč  i završio treći. U plej-ofu sam izgubio od Turske (gde sam razočaran zbog nepostojanja fer-pleja), ali to je igra. Ovde nema prijateljstava", napisao je Marko Roksić koji nije mogao da igra protiv takmičara iz lažne države posle ubistva Srba u Banjskoj.

Marko Roksić već je bio prvak Evrope u dresu Srbije u PES-u, kako se zvala igrica pre E-fudbala.

Pre nekoliko meseci ni naši odbojkaši na pesku nisu želeli da igraju protiv lažne države. Reprezentacija Srbije u odbojci na pesku odbila je da igra protiv ekipe lažne države Kosovo na Balkanskom prvenstvu u Turskoj, a prvi tim Srbije činili su Nišlija Vukašin Rajković i Novosađanin Marko Makarić. Naša ekipa nije izašla na teren, pa se tzv. Kosovo bez borbe plasiralo u četvrtfinale takmičenja.

Podsećamo, i prošle godine naši odbojkaši su odbili da igraju sa selekcijom lažne države, pa su takmičenje završili na devetom mestu. Srbija je uvek na prvom mestu!