Autor: Informer.rs

02.10.2023.

15:31

Foto: profimedia

Sport

Otimali se za njega, ali izabrao je Srbiju! Lepa vest za srpski fudbal

Igrač sredine terena Mihailo Stevanović odlučuo je da brani boje mlade reprezentacije Srbije, iako je prošao sve mlađe kategorije nacionalnog tima Švajcarske.

Rođen u Švajcarskoj 4. januara 2002. godine. Njegovi najbliži rodom su iz Sremske Mitrovice.

Reč je o igraču sredine terena koji je standardni prvotimac Sent Galena, bivšem reprezentativcu svih mlađih švajcarskih selekcija.

"Zbog svega navedenog, priznanje i čestitke za uspešan poduhvat idu direktoru  mlađih selekcija Nikoli Lazetiću, selektoru Dušanu Đorđeviću i tim menadžeru Nemanji Smiljaniću, koji su uložili veliki napor da talentovani igrač bude deo tima mlade reprezentacije za predstojeće važne utakmice protiv Severne Irske i Engleske", navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Mlada reprezentacija Srbije startovala je pobedom protiv Azerbejdžana (2:0) u veoma zahtevnoj grupi za plasman na Prvenstvo Evrope.

Taj meč posebno će pamtiti Aljoša Vasić, koji je takođe, kao i Stevanović, bio na meti drugih reprezentacija.

Fudbaler Palerma, rođen u Italiji 21. aprila 2002. godine, debitovao je u dresu Srbije i tako ostvario svoj, ali i san svojih roditelja iz Banjaluke.

Talentovani vezni igrač bio je želja i FS Italije i FS Bosne i Hercegovine, ali pravovremena reakcija ljudi iz FSS i naravno želja igrača, uticali su da Srbija dobije još jedno vredno pojačanje iz dijaspore.