Autor: Informer.rs

02.10.2023.

18:48

Foto: Starsportphoto©

Sport

Borili se protiv Superlige, a sada prave svoju! UEFA šalje Ligu šampiona u zaborav

Dve godine prošlo je od kako se Evropa tresla zbog želje najbogatijih da oforme svoje takmičenje pod nazivom Superliga. UEFA je na sve načine pokušavala to da spreči i na kraju uspela u toj nameri, a kako prenosi "La Pais" čelnici evropske kuće fudbala sada spremaju svoj projekat nalik na Superligu. 

Poznato je da se format Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija od naredne sezone menja. Izvesno je da će se po tom formatu igrati od 2024. do 2027. godine nakon čega bi moglo da dođe do nove promene u evropskom fudbalu. 

"La Pais" ističe da UEFA planira novi format koji bi podsećao na sistem takmičenja u Ligi nacija. Isti izvor dodaje da bi UEFA oformila tri lige od po 18 timova, čime bi Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija otišli u prošlost. 

Ipak, plan UEFA ima veliki problem koji bi morao da se prevaziđe, a to su domaća prvenstva. "La Pais" dodaje plan da se utakmice u novim ligama igraju vikendom čime bi nacionalna takmičenja imala veliki problem sa kalendarom, dok bi se nacionalni savezu pobunili.