Autor: Informer.rs

02.10.2023.

22:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

Gonzales ne staje, Fiorentina peta u Italiji!

Dobila je Fiorentina "šamarčinu" tokom priprema kada ih je na "Marakani" savladala Crvena zvezda sa 5:0. Upalio je taj poraz "alarm" u Toskani, a Vinćenco Italijano napravio je rezove koji su "violu" pogurali do petog mesta na tabeli Serije A nakon sedam gola. 

Fiorentina je danas savladala Kaljari sa 3:0 (2:0), a meč je bio rešen već u 21. minutu. Povela je "viola" golom Nika Gonzalesa u trećem minutu, da bi sredinom drugog poluvremena Anton Dosena pogodio svoju mrežu. Do poslednjih momenata meča mreže su mirovale kada je M'Bala Nzola postigao prvi gol u Seriji A ove sezone. 

U oba tima bio je po još jedan srpski fudbaler - Ivan Radunović nalazio se među stativama Kaljarija, a Nikola Milenković ponovo je komandovao odbranom Fiorentine. 

Ranije danas u Torinu odigran je "srpski derbi". "Bikovi" u čijem taboru nastupaju Vanja Milinković-Savić, Nemanja Radonjić i Ivan Ilić dočekali su Veronu Darka Lazovića, ali na Olimpijskom stadionu golova nije bilo - 0:0. 

Informer

 

Torino je bio daleko bolji rival u većem delu meča, pretila je četa Ivana Jurića, ali je izostao gol. Najveću šansu je u finišu prvog poluvremena propustio Valentino Lazaro koji je gađao sa ivice kaznenog prostora, no, njegov udarac zaustavio je Lorenco Montipo. 

Vanja Milinković-Savić odigrao je čitav meč, Nikola Vlašić je u 54. minutu zamenio Nemanju Radonjića, a Karol Lineti je zamenio Ivana Ilića. Sa druge strane, Darko Lazović sa kapitenskom trakom predvodio je Veronu i odigrao je svih 90 minuta. 

Veliko iznenađenje režirala je Monca koja je u Ređo Emiliji savladala Sasuolo sa 1:0 (0:0). Jedini gol na meču postigao je napadač Lorenco Kolombo u 66. minutu, a u finišu meča Kolombu je poništen drugi gol zbog ofsajda.