Autor: Informer.rs

03.10.2023.

13:20

Foto: printskrin Instagram

Sport

Grci su ubili Kacurisa! Ultrasi Rapida prozivaju navijače AEK

Svet je bio u šoku, kada je pre dva meseca u Atini pred utakmicu AEK-a i Dinama iz Zagreba u kvalifikacijama za Ligu šampiona  u tuču navijača dva tima nastradao 29-godišnji Grk Mihalis Kacuris. Navijača Dinama koji su učestvovali u incidentu su u zatvoru dva meseca, a policija i dalje traga ko je Kacurisu naneo smrtonosni ubod nožem.

Sad su navijači Rapida na derbiju protiv gradskog rivala Austrije, poručili da su navijači AEK-a ubili svog člana tokom obračuna sa huliganima Dinama. 

Mihalis je nastradao tokom napada "bed blu bojsa" na navijače AEK-a, ispred "Opap Arene" u Novoj Filadelfiji u Atini. Navijač je zadobio smrtonosni ubod nožem, koji mu je presekao arteriju, a preminuo je na putu do bolnice.  Kamere su čak zabeležile poslednje trenutke života 29-godišnjeg navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa. Njega su nasmrt pretukli i izboli huligani Dinama iz Zagreba. Na snimku se može videti Kacuris koji je nosio plavu majicu i pokušavao da pobegne, ali ga je jedan navijač stigao i udario palicom, a potom i ubo.  Grci pokušavaju da pronađu ubicu navijača AEK-a. Rezultati DNK testa nisu ništa otkrili, jer uzorci koji su prikupljeni u prvoj fazi sa odeće i tela ubijenog Mihalisa Kacurisa ne vode do specifičnog genetskog koda. Policija se fokusirala i na video na kom se vidi trenutak napada na navijača ispred stadiona AEK- a. 

Nedavno je otkriveno da je Leonardo Jagatić, kapiten FK Libertas iz Novske, u grčkom zatvoru među uhapšenima za ubistvo navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa.