Autor: Informer.rs

03.10.2023.

14:14

Foto: profimedia

Sport

Hrvati napravili skandal veka? Dinamo švercovao osumnjičenog za ubistvo?!

Zagrebački nedeljnik "Nacional" u najnovijem izdanju piše da je od izvora bliskih upravi FK Dinamo saznao da je klub već mesec i po na iglama od straha da u javnost ne iscure informacije o tome kako se 8. avgusta, kad se avion s kompletnom Dinamovom ekipom vraćao iz Atine nakon što je utakmica s AEK-om otkazana zbog nereda u kojima je smrtno stradao grčki navijač Mihalis Kacuris, u tom avionu nalazio "slepi putnik". 


"U Grčku su putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atine se vratilo njih 65. Taj slepi putnik bio je jedan od pripadnika "Bed Blu Bojsa" kojeg je uprava Dinama u noći kad je došlo do krvavih navijačkih sukoba i potom masovnog hapšenja hrvatskih navijača prošvercovalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija. Dali su mu klupsku odeću, a onda su ga ukrcali na čarter let i dovezli u Zagreb", piše Nacional, a prenosi Index.hr.


Reč je o, kako pišu, Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, člana Skupštine Dinama. Željko je navodno nazvao predsednicu Uprave Dinama Vlatku Peras u Atinu, a ona je poslala ljude da ga pokupe. Željko Kordić je sve, piše Nacional, potvrdio policiji. 


- Dino je nazvao oca, a ovaj je odmah nazvao Vlatku i zamolio za pomoć. Ona je poslala šefa stadiona Miljenka Sakomana i organizatora puta Brunu Markovića da taksijem odu po njega. Našli su ga tamo potpuno mokrog od straha, prevezli do hotela i sakrili od policije. Ujutro su ga obukli u Dinamovu opremu i dovezli avionom u Zagreb - kaže Nacionalu jedan od više izvora koji su priču potvrdili.