Autor: Informer.rs

04.10.2023.

08:00

Foto: Shutterstock/Reuters/EPA

Sport

Zalivski derbi na Ostrvu! Udariće princ na šeika!

Engleski premijerligaš i najdominantniji tim Francuske odmeriće snage u "zalivskom derbiju"!

S jedne strane "svrake" koje su u vlasništvu princa Saudijske Arabije, Muhameda bin Salmana, a s druge "sveci", koje vodi katarski šeik Tamim bin Hamad el Tani.

Zanimljivo, dvojica pomenutih milijardera donedavno su bili u zategnutim odnosima, ali su se tokom prošlogodišnjeg Mundijala u Kataru zajedno fotografisali i pokazali da su nesuglasice prošlost.

Okršaj dva arapska "čeda" biće odigrana na "Sent Džejms parku", a navijači Njukasla imaće priliku da posle 20 godina ponovo uživaju u elitnom takmičenju.

Informer

Edi Hau veruje u pobedu

Trener crno-belih Edi Hau ne krije da se raduje izazovu i da računa na veliku podršku sa tribina. U prvoj rundi uspeli su da osvoje bod u Milanu, ali sada žele i prvi trijumf.

- Jedva čekamo da počne utakmica i odlučni smo u želji da dobro odigramo. Siguran sam u izvrsnu atmosferu koju naši navijači uvek naprave. Svaki put je sjajno igrati pred njima, ali ovoga puta očekujem još više - rekao je Hau.

S druge strane, Parižani su na premijeri bili bolji od Borusije iz Dortmund sa 2:0. Reč je o ekipi koja više nema zvezde poput Lionela Mesija i Nejmara, već je Kilijan Mbape ostao usamljen.

Samim tim je i tržišna vrednost tima opala. Ipak, francuski prvak je na trećem mestu najbogatijih timova planete, sa procenjenom vrednošću od jedne milijarde evra.

Informer

"Svecima" titula nije više prioritet

Godinama je katarska vladajuća familija pokušavala da ulaganjem stotina miliona evra "kupi" trofej Lige šampiona, ali posle prošlogodišnjeg neuspeha rešila je da napravi preokret. O tome je pričao i predsednik kluba Naser el Kelaifi.

- Osvajanje titule prvaka Evrope nije više naša opsesija, s tim je gotovo. Trenutno smo usred građenja novog identiteta i načina igre. Pokušavamo da uspostavimo drugačiju kulturu u klubu. To nam je sada prioritet, a rezultati će sami doći - poručio je El Kelaifi.