Autor: Informer.rs

05.10.2023.

06:20

Foto: profimedia

Sport

Napokon neko normalan... Legendarni Italijan pružio podršku Vlahoviću: Moćan je! Svi ga se plaše

Od dolaska u Juventus Dušan Vlahović suočava se sa stravičnim kritikama na svoj račun. "Stara dama" je  za njegov transfer iz Fiorentine izdvojila 81.600.000 evra zbog čega navijači, ali i fudbalski stručnjaci očekuju bolji učinak od stamenog napadača. 

Nažalost, brojne povrede obeležile su njegov dosadašnji boravak u Torinu pa je odigrao svega 69 utakmica za bezmalo dve godine. Postigao je 27 golova, ali je to premalo u očima stručnjaka. Novu sezonu otvorio je dobro, a onda su usledili problemi sa leđima i sukob sa trenerom Masimilijanom Alegrijem. 

Jasno je svima da se Vlahović teško nosi sa kritikama, a sve to prepoznao je legendarni štoper Juventusa - Fabio Kanavaro. Slavni Italijan rešio je da posavetuje srpskog napadača i pruži mu podršku uoči nastavka sezone u Seriji A. 

- Kad god ga vidim, on je uvek okrenut leđima golu. A kada primite tako loptu obično imate jednog čoveka iza sebe i mučite se. Možete da budete dobri i tako, ali je teško. Mora da razume da ponekada mora da ide u dubinu umesto da stalno napada defanzivce. Tako će da bude daleko opasniji. Trebalo bi više da eksploatiše i igru iz drugog plana, da popravi kretnju. Kada se, primera radi, nađe u šesnaestercu, svi ga se plaše - rekao je Fabio Kanavaro. 

Informer

 

Mnogi smatraju da upravo Masilijano Alegri, trener Juventusa, svojim stilom igre "guši" Dušana Vlahovića. Nije Kanavaro želeo da ulazi u takve detalje u razgovoru za "Tutosport". 

- Ponekada su igrači tvrdoglavi u određenim kretnjama. Ali, da se ja pitam, sigurno je da bih mu rekao da se drugačije kreće - objasnio je Italijan. 

Za kraj, dotakao se Kanavaro i pritiska koji donosi igranje za veliki klub poput Juventusa, ali i njegove trenerske karijere u budućnosti. 

- Igrao sam za Juventus, Napoli i Real Madrid. Navikao sam na tako velike klubove, a imao sam i mnogo pobeda sa reprezentacijom Italije. Jasno je da se kao trener nadate da ćete jednog dana predvoditi takve timove - podvukao je Kanavaro.