Autor: Informer.rs

06.10.2023.

15:02

Foto: EPA Images

Sport

Pol Pogba ponovo pao na testu! Evo kolika mu kazna preti!

Ni iz drugog puta Pol Pogba (30) nije uspeo da dokaže da nije uzimao nedozvoljena sredstva, naprotiv! Francuski reprezentativac danas je podvrgnut još jednom doping testiranju i opet je pao, kao i 20. avgusta!

Njegov uzorak bio je ponovo pozitivan na sintetički testosteron, što znači da se visoki vezista suočava sa žestokom kaznom.

Kako prenose italijanski mediji, Pogbu sada očekuje sudska procedura, saslušanje, a potom i zvanična presuda. Ukoliko se utvrdi da je kriv za doping, odnosno da je on svesno i na svoju ruku koristio testosteron, mogao bi da bude suspendovan i do četiri godine iz fudbala.

Nekadašnji prvotimac Mančester junajteda ima sedam dana da sa svojim advokatskim timom pripremi odbranu, pre nego što zvanično bude dao izjavu istražnim organima. Njegovo pojavljivanje pred sudom očekuje se u roku od naredne dve do četiri nedelje.

Kada je reč o Juventusu, sa kojim iskusni as ima ugovor do leta 2026. godine, odluka je na klubu iz Torina. Na Apeninima se uveliko spekuliše da čelnici "stare dame" razmatraju raskid saradnje sa Pogbom.