Autor: Informer.rs

06.10.2023.

20:42

Foto: EPA Images

Sport

Džabe Ronaldova "štikla", Al Nasr u 92. minutu ostao bez pobede

Prva zvezda ekipe iz Rijada, Portugalac Kristijano Ronaldo ni ovog puta nije uspeo da zatrese mrežu, ali je bez sumnje izveo najbolji potez utakmice i njime inicirao akciju iz koje je njegov tim poveo.

Domaćini su već nakon pola sata igre vodili 2:0 i činilo se da će u nastavku pregaziti ekipu Abhe, ali je usledio šokantan nastavak. Izabranici Luisa Kastra otvorili su fantastično meč i poveli već u trećem minutu kada je Ronaldo "štiklom" proigrao Marcela Brozovića u kaznenom prostoru, a ovaj prosledio loptu do Otavija koji lako pogađa mrežu gostiju.

Prednost je duplirao Talisko u 28. minutu i radosta navijača. Ipak, slavlje domaćih nije dugo potrajalo, jer je već u 36. minutu Bguir prepolovio prednost sa penala. 

U drugom poluvremenu pokušavali su Ronaldo i Mane, Brozović opsedali su gol i pokušali da overe trijumf svoje ekipe, ali bezuspešno, pa su u poslednjim sekundama meča žestoko kažnjeni. Igrao se drugi minut sudijske nadoknade, kada je Toko Ekambi pogodio i doneo svom timu vredan bod. 

Al Nasru je ovo prvi remi posle šest vezanih pobeda u saudijskom prvenstvu, pa su sada treći na tabeli sa 19 bodova.