Autor: Informer.rs

07.10.2023.

08:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

Murinjo dobio ultimatum - ili pobeda ili otkaz!

Pojačanja su ovog leta u Rim stizala gotovo svake nedelje. Navijači "vučice" počeli su da maštaju o borbi za titulu, napadu na trofej Lige Evrope, ali se čitav plan srušio kao kula od karata samo nekoliko utakmica nakon što je takmičarska godina počela. Četa Žozea Murinja je u katastrofalnoj formi, a ceh loših rezultata mogao bi da plati upravo Portugalac. 

Mnogi su mislili da je Murinjo nedodirljiv u Rimu sve dok "Korijere delo sport" nije objavilo da je uprava "vučice" pred njega stavila ultimatum - ili pobeda protiv Kaljarija ili otkaz! 

Jasno je da su šanse za sve sem pobede Rome premale budući da je Kaljari zakucan za dno Serije A sa samo dva osvojena boda na prvih sedam utakmica. Verovatno bi zato novi prosuti bodovi naterali Rimljane na rezove kojima se malo ko nadao uoči starta sezone. 

Informer

 

I letos je Žoze Murinjo bio na izlaznim vratima Rome, ali tada "svojom voljom". Da budemo precizniji - Portugalac je na stolu imao bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, ali je rešio da ostane u "večnom gradu" u cilju da "vučica" naredne sezone osvoji titulu. Šuškalo se da ga mami i Pariz Sen Žermen, ali je ta priča ostala trač. 

Vredi napomenuti da je Žoze Murinjo na klupu Rome stigao pre dve sezone, u Rim je doneo jedan trofej i to u prvoj godini kada je "vučica" osvojila Ligu konferencija. Prošle sezone igrali su finale Lige Evrope, ali je u finalu bolja bila Sevilja.